Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

неделя, 6 ноември 2011 г.

Как да изберем детски гумени ботуши


Гумените ботуши се превърнаха в модна тенденция през последните няколко години. Задължителния моден аксесоар в дъждовитото и кално време стана популярен и сред децата, които обичат да играят в локвите. В търговската мрежа се предлага много голям избор на гумени ботуши за деца, които ще задоволят и най-капризния вкус. В противовес с мрачното време детските гумени ботуши греят в ярки цветове и весели рисунки. Но освен външния вид, когато избирате гумени ботуши за вашето дете трябва да вземете предвид и структурните особености на тези обувки.
Гумените ботуши не са ортопедични обувки и затова не се препоръчват за деца под 3-годишна възраст, тъй като в този период крачето е в процес на формиране. Освен това те не трябва да се носят в продължение на дълъг период от време, тъй като не позволяват на краката да дишат. Продължителното носене може да предизвика заболявания на краката - плоскостъпие. Ако детето вече има заболяване на краката, носенето на гумени ботуши е противопоказно.


Когато купувате детски гумени ботуши е много важно да изберете правилния размер. Ботушите не трябва да бъдат нито много тесни, нито много широки. Между палеца и
вътрешната повърхност на ботуша трябва да има свободно пространство около 1,5 см. Огледайте внимателно ботушите отвън и отвътре. Ако моделът има картнки те трябва да бъдат симетрично разположени. Петата трябва да бъде мека и гъвкава. Твърдата пета ще пречи на естественото движение на крака и детето може лесно да се препъва и пада. Дълбоката и назъбена подметка осигурява добра защита срещу подхлъзване. Гумените ботуши, които притежават подплата отвътре са по-хигиенични и практични. Подплатата може да бъде трикотажна за по-топло време или вълнена за по-студено време. Тя трябва да бъде добре залепена, без бръчки и несъвършенства, нищо не трябва да изпъква, пречи или боде. Гумените ботуши (с много редки изключения) нямат ципове, което може да затрудни детето при тяхното oбуване и събуване, особено ако има широко краче. Някои модели са снабдени с "дръжки" в горната си част, което ще улесни детето при тяхното обуване. Проверете етикета на който трябва да бъде посочен материала от който са изработени ботушите. Те могат да бъдат изработени от 100% естествен каучук (гума) или PVC. Ботушите, които са изработени от PVC са по-леки и по-издръжливи.


Детските гумени ботуши се нуждаят от специални грижи. Те трябва да се измиват след всяка разходка и да се изсушават на естествена температура. Източниците на висока температура ще деформират ботушите.Горещто предложение за Детска мода 2012:

Детска мода от Кавали пролет-лято 2012

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-ново от интериор

Последователи


При използване на статии от сайта, линк към www.detskistil.com е задължителен!

Copyright © 2010-2016 Kids Style | Предоставено от Blogger | Контакти